He, hallo!

Leuk dat je m’n blog hebt gevonden. Mijn naam is Pim, woon in Voorschoten, vader van 2 kinderen, getrouwd met mijn lieve vrouw, en BBQ is mijn hobby. Na 5 jaar in de Verenigde Staten gewoond te hebben, in Charlotte, North Carolina (regio code 704, vandaar de naam), is BBQ niet meer uit ons leven te denken. En als je staten noemt zoals North- en South Carolina, dan denken velen direct aan Pulled Pork – en zo leerde ik de wereld van “low and slow bbq” kennen.

Al snel kochten we een Akorn Grill voor onze Amerikaanse achtertuin, van het merk Chargriller Grills, en begonnen we thuis te experimenteren met Boston Butt voor Pulled Pork, maar ook met low-and-slow Ribs en Brisket. Natuurlijk ging er af en toe ook een typisch Nederlands sateetje op, maar Low en Slow werd wel de echte passie.

Of het nu gaat om de varkensschouder (Boston Butt), of brisket – vaak zijn dit de goedkopere stukken vlees. Historisch gezien dan, want sinds de opleving van low en slow, gaan deze stukken vlees ook voor meer euros / dollars over de toonbank. Maar, neem je zo’n stuk vlees en laat je het 6, 8, 12 of soms wel 18 uur garen (roken) op lage temperatuur, gebeurt er iets magisch, met super mals vlees als resultaat.

Na een paar jaar in de VS, werd het weer tijd om terug te gaan. Hier in Nederland hebben we snel een Traeger grill toegevoegd aan de collectie, speciaal voor de low-en-slow bbq. Niets is makkelijker, pellet korrels er in, aanzetten, vlees er op, en wachten maar. Ook werd er een Weber Go Anywhere aangeschaft om mee te nemen op vakantie. En, als laatste nog een Ooni pizza oven, voor de familie-pizza-avonden.

Mijn bbq avonturen legde ik vast op mijn persoonlijke Instagram account, maar al snel merkte ik dat die foto’s de meerderheid werden, en dus besloot ik een apart account daarvoor te gebruiken, onder de noemer BBQ704. Het netnummer van Charlotte NC is 704, en dat werd de inspiratie voor de naam van het account. Deze site is een aanvulling op dat account, en ik ben van plan hier een aantal recepten en ervaringen te gaan plaatsen. De site is er zowel in het Nederlands (.nl) en in het Engels (.com), gericht op Amerikaanse bbq in Europa.

Groet, Pim